Ik wil leren

In zorg en welzijn zijn jouw persoonlijke motivatie en talenten essentieel. Maar diploma’s zijn ook belangrijk. Gelukkig bestaan er steeds meer mogelijkheden. Via BOL- en BBL-routes in het mbo en via BOL- en BBL-routes in het mbo en via voltijd-, deeltijd- en duale routes in het hbo kun je werken aan je kennis en kunde die leiden tot een erkend diploma. Maar je kunt werken en leren ook combineren en ‘stapelen’ in de vorm van bijvoorbeeld mbo-modules. Zo kun je in overzichtelijke onderdelen groeien naar een volledig diploma. Dit doe je dan in samenwerking met een werkgever.
Er zijn tal van opleiders in de regio Stedendriehoek waarbij het mogelijk is om je te laten scholen en bij- om- of nascholen. Hieronder wordt een aantal genoemd. Ga je vooral ook oriënteren via de open dagen van deze opleiders.

Aventus
Middelbaar beroepsonderwijs (mbo), educatie voor volwassenen en bedrijfsopleidingen. Ruime keuze in opleidingen en modules (mbo-certificaten) binnen de sector zorg en welzijn. Locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Landstede
Middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwassenenonderwijs. Ruime keuze in opleidingen en modules (mbo-certificaten) binnen de sector zorg en welzijn. Locaties in Zwolle, Raalte en Harderwijk.

Deltion
Ruime keuze in opleidingen en modules (mbo-certificaten) binnen de sector zorg en welzijn. Gevestigd in Zwolle.

Hoornbeeck
Mbo-onderwijs op christelijke grondslag. Diverse mogelijkheden voor Zorg en Welzijn in o.a. Apeldoorn en Harderwijk.

Saxion
De Academie Gezondheidszorg (AGZ) van Saxion biedt onderwijs in de vakgebieden Verpleegkunde, Gezondheid en Technologie, Fysiotherapie en Podotherapie en doet via het lectoraat Smart Health, in samenwerking met het werkveld, onderzoek naar gezondheidszorgvraagstukken.

Windesheim
In het spectrum van Verpleegkunde tot Social Work biedt Hogeschool Windesheim (Zwolle en Almere) diverse modules en hbo-opleidingen voltijd, duaal en parttime aan.

VIAA
Hogeschool Viaa is een kleinschalige, christelijke hogeschool in Zwolle met hbo-opleidingen op o.a. het gebied van Verpleegkunde en Social Work.

Heb je interesse in leren in de praktijk? Kijk dan eens bij de Sallandse Praktijkleerroute.

FastSwitch
Verder is FastSwitch is een hele interessante samenwerking met werkgevers, onderwijs en (sociale) partners waarbinnen korte en efficiënte leer- en werktrajecten op hbo-niveau worden ontwikkeld. Overstappen naar bijvoorbeeld een baan in de zorg wordt hiermee aantrekkelijk.

En wil je je eerst oriënteren, dan zijn de volgende sites en flyers heel informatief:

Kom Zorgen Dan
Speciaal voor jou hebben ze een aantal handige links/flyers geselecteerd die je verder kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze.

• You Chooz
YouChooz helpt je bij het vinden van een opleiding of beroep in zorg, welzijn en sport. Op de website vind je een overzicht van alle opleidingen en beroepen in deze mooie sector!

Schematisch overzicht met vervolgopleidingen binnen zorg en welzijn