E-Health week: 27 januari t/m 1 februari 2020

17-01-2020

Van maandag 27 januari t/m zaterdag 1 februari vindt de nationale e-healthweek plaats. Het doel van deze week is om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact te brengen en hen de mogelijkheden te laten ervaren. Dit gebeurt via verschillende activiteiten: van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops.

Wat is e-health?
Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online je recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van je baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis.

Omdat veel Nederlanders nog onvoldoende weten wat e-health voor hen kan betekenen, organiseert ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorg van Nu en de Patiëntenfederatie voor de 4e keer de e-healthweek.

Deelnemende organisaties
In het werkgebied van WGV Zorg en Welzijn doen o.a. de volgende organisaties mee:
Solis, Carinova, De Parabool, Zorggroep Apeldoorn, Ludgerus, Ontzorgd wonen, Dimence, Zorggroep Raalte, ‘t  Dijkhuis, Humanitas, Het Zand, Zozijn, 's Heeren Loo, Gelre ziekenhuis,  Sensire, Stichting Philadelphia, Vogellanden, ZGT, Baalderborg Groep,  Roessingh, MST, Saxenburggroep, Deltion College en Windesheim.

Activiteitenkalender
Op de website van de e-healthweek staat een overzicht van alle activiteiten die tijdens de week plaatsvinden. Ook kun je zelf zoeken naar activiteiten bij jou in de buurt. Klik hier voor de activiteitenkalender